Vilka vi är

Vi på MissionPoint är oberoende & pragmatiska expert-rådgivare som hjälper medelstora verksamheter genom den förändring som behövs för att få ut alla vinster med den snabba IT-utvecklingen. Med gedigen teknisk grund och en stor portion affärsförståelse, grundas våra pedagogiska rekommendationer i ekonomiska beslutsunderlag. Vi är helt på kundens sida och arbetar nära både ledning och IT-organisation.

Missionpoint grundades 2015 av Magnus Tjerneld och Olle Carlenarson, båda två med gedigen erfarenhet inom förändringsledning, IT-arkitektur, outsourcing och moderna IT- och systemlösningar. Vår mission är att höja proaktiviteten och fånga möjligheterna med modernare, effektivare och smartare sätt att designa, producera och konsumera IT. Att ständigt utmana det traditionella och ligga steget före.


Magnus Magnus Tjerneld - Senior IT-rådgivare
Magnus i två decennier arbetat som lösningsarkitekt med att utveckla företags IT-plattformar och systemmiljöer. Han har under lång tid varit rådgivare till IT-chefer, CIO:er och företagsledningar med ett teknikfokus samt arbetat i outsourcing-branschen som affärsutvecklingschef. Magnus har förmågan att kontinuerligt ligga ett par år före teknikkurvan och är flitigt anlitad som omvärldsbevakare och innovationsmotor.
E-post +46 70 433 36 01
Olle Olle Carlenarson - Senior IT-rådgivare
Olle har under 15 år haft roller med affärsområdes-, försäljnings- & marknadsansvar i IT-branschen. Han har erfarenhet inom IT-outsourcing, molntjänster, avtals- och tjänsteutveckling, försäljning & marknad och upphandling/förhandling. Olle har bred kompetens inom moderna administrativa processtöd och system, såsom affärssystem, CRM-system, marketing automation och projekt-/resursplaneringssystem. Han har en god förmåga att förstå kundens affär, verksamhet och behov.
E-post +46 72 160 95 05

Robin Widéen - IT-Rådgivare
Robin är utbildad Cloud Advisor med flerårig bakgrund inom försäljning. Han har ett brinnande intresse för framtidens teknologier såväl som en god problemlösningsförmåga. Tack vare sitt intresse för molntjänster och sin erfarenhet av lösningsförsäljning har Robin lätt för att sätta sig in i kundens affär, processer och verksamhet. Robin har dessutom en god förståelse för de juridiska utmaningar som den digitala förändringsresan kan innebära.
E-post +46 76 855 86 35

Mikael Klingebrant - Lösningsarkitekt, IT-rådgivare
Mikael är teknisk expert på Microsofts teknologier, såväl på marken som i molnet. Framförallt har Mikael en djup specialisering på området Microsoft 365 (Office 365, Azure AD, Intune etc.) och har drivit många projekt inom modern molnbaserad IT.
E-post +46 76 024 03 00

Annelie Sjödin - IT-rådgivare, Projektledare
E-post +46 70 565 25 77


Vad vi gör
Är du vår nästa kollega?