Vilka vi är

Vi på MissionPoint är oberoende & pragmatiska expert-rådgivare som hjälper medelstora verksamheter genom den förändring som behövs för att få ut alla vinster med den snabba IT-utvecklingen. Med gedigen teknisk grund och en stor portion affärsförståelse, grundas våra pedagogiska rekommendationer i ekonomiska beslutsunderlag. Vi är helt på kundens sida och arbetar nära både ledning och IT-organisation.

Missionpoint grundades 2015 av Magnus Tjerneld och Olle Carlenarson, båda två med gedigen erfarenhet inom förändringsledning, IT-arkitektur, outsourcing och moderna IT- och systemlösningar. Vår mission är att höja proaktiviteten och fånga möjligheterna med modernare, effektivare och smartare sätt att designa, producera och konsumera IT. Att ständigt utmana det traditionella och ligga steget före.


Magnus Magnus Tjerneld - Senior IT advisor
Magnus i två decennier arbetat som lösningsarkitekt med att utveckla företags IT-plattformar och systemmiljöer. Han har under lång tid varit rådgivare till IT-chefer, CIO:er och företagsledningar med ett teknikfokus samt arbetat i outsourcing-branschen som affärsutvecklingschef. Magnus har förmågan att kontinuerligt ligga ett par år före teknikkurvan och är flitigt anlitad som omvärldsbevakare och innovationsmotor.
E-post +46 70 433 36 01
Olle Olle Carlenarson - Senior IT advisor
Olle har under 15 år haft roller med affärsområdes-, försäljnings- & marknadsansvar i IT-branschen. Han har erfarenhet inom IT-outsourcing, molntjänster, avtals- och tjänsteutveckling, försäljning & marknad och upphandling/förhandling. Olle har bred kompetens inom moderna administrativa processtöd och system, såsom affärssystem, CRM-system, marketing automation och projekt-/resursplaneringssystem. Han har en god förmåga att förstå kundens affär, verksamhet och behov.
E-post +46 72 160 95 05

Gregor Ålund - Senior IT advisor
Gregor har en mångårig och gedigen erfarenhet att som IT-ledare utveckla företags IT- och Projektorganisationer. Gregor har en stark bakgrund inom ledarskap med djup områdeskunskap inom modern IT och han är en ofta anlitade rådgivare till IT-chefer och CIO:er. Han är en vana att arbeta med allt från rådgivning i strategiska IT-frågor till att genomföra renodlade förändringsprojekt.
E-post +46 70 838 38 41

Robin Widéen - IT analyst
Robin är utbildad Cloud Advisor med flerårig bakgrund inom försäljning. Han har ett brinnande intresse för framtidens teknologier såväl som en god problemlösningsförmåga. Tack vare sitt intresse för molntjänster och sin erfarenhet av lösningsförsäljning har Robin lätt för att sätta sig in i kundens affär, processer och verksamhet. Robin har dessutom en god förståelse för de juridiska utmaningar som den digitala förändringsresan kan innebära.
E-post +46 76 855 86 35


Vad vi gör

Är du vår nästa kollega?