MissionPoint

MissionPoint stärker upp med ny kompetens, träffa Sten!

Jag är en glad och optimistisk person som brinner för lärandet och möten med nya människor. Jag älskar att hitta nya användningsområden inom IT som underlättar och hjälper oss både på arbetet och i det privata livet. Jag har arbetat med IT de senaste elva åren som supporttekniker, drifttekniker, koordinator och projektledare inom global retail och logistik och är certifierad inom traditionell projektledning och agil metodik.

MissionPoint

Vi välkomnar Kalle!

Jag är en positiv och resultatorienterad person som tycker om att jobba nära människor med teknik. Jag har lite drygt åtta års erfarenhet av IT-branschen där jag har arbetat i flera olika roller i Filippinerna, Norge och i Sverige hos olika IT-leverantörer. Jag har god erfarenhet av att arbeta med kundens ledning och beställare såväl som med kundens leverantörer.

MissionPoint

Enkla åtgärder för kostnadsbesparing

Även om vi har, och hoppas att alla har, god framtidstro så är det nu ansvarsfullt att planera för en tuffare period i en nära framtid och därför se över sin kostnadskostym på alla områden. Inte minst inom IT-området där det nästan alltid finns flera “lågt hängande frukter” som möjliggör snabb kostnadsbesparing. Vi delar med oss av våra insikter!

MissionPoint

God Jul önskar MissionPoint!

Det gångna året har varit mycket intensivt, utvecklande och lärorikt. Vi har lagt massor av energi på att förfina och vidareutveckla vår tjänsteleverans där digitalisering av våra tjänster till nya kunder och avtalskunder har legat i fokus. Under nästa år kommer vi därför att lansera flera nya spännande tjänster för att hjälpa våra kunder att välja rätt leverantörer och att som avtalskund hos oss få ännu bättre kontroll över IT-leveransen och kostnader.

MissionPoint

Benchmarking med resultat

IT-utvecklingen går snabbare än någonsin tidigare vilket leder till att kostnaden för att producera IT-tjänster och bakomliggande infrastruktur tenderar minska samtidigt som kostnaden för kompetens tenderar öka. Dessa trender i kombination med att digitaliseringen av företag och samhället gör att IT tar en allt större plats, och kostnadsuppföljningen blir allt viktigare.

MissionPoint

Hur man säkerställer en konkurrenskraftig IT-lösning över tid

Att det är avgörande för ett företag att säkerställa konkurrenskraftigt och modernt IT-stöd är det få som idag ifrågasätter. Dels brukar det kosta mer att skjuta upp moderniseringsinitiativ då de tekniska projekten, när de väl genomförs, ofta blir komplexa, långdragna och kostnadsdrivande. Dessutom innebär en föråldrad IT-lösning att verksamheten tappar i effektivitet och får det svårare att attrahera både kunder och arbetskraft.