MissionPoint 2.0

Inför 2022 har så mycket hänt hos oss på MissionPoint att vi väljer att kalla vårt nuläge för MissionPoint 2.0. Ännu lite vassare, ännu bredare IT-expertkompetens, komplettare IT-styrningstjänster och avsevärt mer terrass. Vi har bestämt oss för att ta positionen som Sveriges ledande IT-styrningsbyrå och i den ambitionen lanserat en helt ny hemsida där alla våra vidareutvecklade rådgivningstjänster finns beskrivna på en pedagogisk nivå. Vi hoppas att du vill lära mer om dem!

Nåväl – en blogg om vårt egna bolag är svårt att skriva utan att det blir navelskådande. Men jag är oerhört stolt över vad vi tillsammans har byggt. Att vi inte har släppt den ursprungliga tanken på att vara helt oberoende så att våra kunder alltid ska känna sig trygga med att våra råd och rekommendationer inte har något annat än kunden bästa för ögonen. Att vi i sanning är ”Trusted Advisors”. Det finns många genvägar som är kortsiktigt lönsamma, i form av kickbacks och andra enkla sätt att tjäna pengar. Men vi har aldrig tänkt tanken på att ta den vägen och kommer aldrig att ta den. Med tanke på att vårt engagemang har drivit så många upphandlingar är det ännu mer självklart. Det roliga med det är att så många leverantörer fått upp ögonen för oss och kontinuerligt ger oss värdefulla insikter. Nu är mycket av det tunga uppbyggnadsarbetet bakom oss och vi har en plattform där vi kan ta ombord många kunder och kollegor framöver.

I maj flyttade vi in i nya fina lokaler på åttonde våningen på Kungsgatan 32 och dit vi är stolta att ta emot besök! Vi har en del av lokalen som vi kan kalla vår egna, med möjlighet till avkoppling med Xbox och Pingis. Rymlig loungeyta och tillgång till flera välutrustade mötesrum. Vårt nya kontor har inte bara en central adress utan också en stor terass där vi kan avnjuta både morgonkaffe och lunch i solen. För att inte tala om vyn ända från Kungsgatans början på Kungsholmen till dess slut på Stureplan. Eller om det är tvärtom? Det spelar ju ingen roll.
Det som däremot spelar roll är att våra kunder, och alla kunder vi kan välkomna framöver, nu kan åtnjuta välbeprövade och ännu effektivare IT-styrningstjänster;

  • Kunder som har en IT-chef och en IT-avdelning får stöd i att ständigt förbättra sin IT-miljö m.h.a. Co-Pilot.
  • Kunder som har den ”ofrivillige” IT-chefen kan m.h.a. IT Governance låta oss vara den part som proaktivt och objektivt driver IT-miljön och IT-leverantörerna framåt och utgör en väsentlig del av dess IT-ledning.
  • I dessa IT-styrningstjänster ingår både Cost Control, som ger förutsättningar att ständigt effektivisera IT-kostnaderna, och Insight som bl.a. ger insikter i både säkerhetshot och infrastrukturens hälsostatus. Flera kunder har börjat med dessa tjänster för att på sikt gå över till Co-Pilot eller IT Governance.

Vi upplever däremot inte att det svåra är att hitta nya kunder. Det svåra är att hitta rätt människor. Nu bygger vi vidare vår organisation där kundteamen får stöd från grupperingarna tjänsteförvaltning, omvärldsbevakning och förändringsorganisationen för att kunna ta in betydligt fler kunder. På så sätt kan både vi och alla våra kunder få ut ännu större skalfördelar i vår proaktiva rådgivning, förändringsledning och tjänsteleverans. Det handlar om att kunna leverera våra IT-styrningstjänster ännu mer kostnadseffektivt, att var och en av oss kan omvärldsbevaka lite djupare i specifika områden för att kunna utföra alltmer branschspecifik omvärldsbevakning.

Vi söker nya vänner!

Så vi letar verkligen nya vänner till MissionPoint! Medarbetare som vi kan uträtta storverk med, som vi får skratta tillsammans med, hitta på roliga saker med och tillsammans vidareutveckla MissionPoint för att göra svåra IT-beslut enkla att fatta. Vi tror uppriktigt att vi kan erbjuda IT-branschens roligaste jobb. Vi har samtidigt höga krav. Både på de IT- och systemarkitekter vi anställer och de som har mer av en IT-chefsprofil. Även på de yngre talangerna, Trainees, som vi vill satsa på för att skola in i MissionPoints värld.

Det kanske är just i den tuffa konkurrensen om medarbetare terrassen kommer in. Vi njuter varje solig dag av få ta det där morgon-, lunch- och eftermiddagskaffet på vår nya härliga terrass högst upp på Kungsgatan 32 från vilken vi kan avnjuta hela levande Kungsgatan tack vare att vi nu bor precis i den där kröken vid Malmskillnadsgatan, nära till vårt gamla kära Hötorg. Vi har verkligen hittat hem här i våra härliga nya lokaler som vi delar med några andra spännande företag. Så oavsett om du tror att du kan vara en ny kund, en ny medarbetare eller är en duktig leverantör med banbrytande IT-tjänster eller system, som vi borde känna till för att göra våra kunders IT-miljöer ännu bättre, tycker vi att du ska komma på besök. Då bjuder vi på oerhört gott kaffe, kanske ett flipperspel eller t.o.m. en pingismatch…

Olle Carlenarson, Grundare

Dela inlägg!