Vi brinner för att hjälpa er att lyckas på riktigt!

Vi på MissionPoint är leverantörsoberoende IT-rådgivare med en god förståelse för både affär och teknik. Vi är alla ”do:ers” som älskar utmaningar och problemlösning. Våra insatser och vårt bemötande präglas alltid av professionalism, teamwork och prestigelöshet. Läs mer om hur det är att arbeta hos oss!

Vi är MissionPoint

Olle Carlenarson

Olle Carlenarson

Vice VD & Senior IT-rådgivare

Magnus Tjerneld

Magnus Tjerneld

VD, Senior lösningsarkitekt
& IT-rådgivare

Läs mer

Olle Carlenarson

Olle har under 20 år haft roller med affärsområdes-, försäljnings- & marknadsansvar i IT-branschen och har byggt stor erfarenhet inom IT-outsourcing, molntjänster, avtals- och tjänsteutveckling, försäljning & marknad och upphandling/förhandling. Med denna bakgrund kombinerat med kompetens inom moderna system i generiska processer har Olle en välutvecklad förmåga att ur ett IT-ekonomiskt perspektiv finna de bästa lösningarna för kundens verksamhet och behov.

Läs mer

Magnus Tjerneld

Magnus har i två decennier arbetat som lösningsarkitekt med att utveckla företags IT-plattformar och systemmiljöer. Han har under lång tid varit rådgivare till IT-chefer, CIO:er och företagsledningar med ett teknikfokus samt arbetat i outsourcing-branschen som affärsutvecklingschef. Magnus har förmågan att kontinuerligt ligga ett par år före teknikkurvan och är flitigt anlitad som omvärldsbevakare och innovationsmotor.

Robin Widéen

Robin Widéen

Senior IT-rådgivare

Mikael Klingebrant

Mikael Klingebrant

Senior lösningsarkitekt
& IT-rådgivare

Läs mer

Robin Widéen

Robin är utbildad IT-strateg med flera års erfarenhet av kravställning, upphandlingsledning och IT-styrning. Han har ett brinnande intresse för framtidens teknologier såväl som en god problemlösningsförmåga. Tack vare sitt intresse för molntjänster och sin erfarenhet av lösningsförsäljning har Robin lätt för att sätta sig in i kundens affär, processer och verksamhet. Robin har dessutom en god förståelse för de juridiska utmaningar som den digitala förändringsresan kan innebära. 

Läs mer

Mikael Klingebrant

Mikael är teknisk expert på Microsofts teknologier, såväl på marken som i molnet. Framförallt har Mikael en djup specialisering på området Microsoft 365 (Office 365, Azure AD, Intune etc.) och har drivit många projekt inom modern molnbaserad IT. Mikael hittar alltid kreativa lösningar på svåra problem och har lätt för att koppla ihop tekniken med verksamhetsnytta.

Gustav Carlberg

Gustav Carlberg

IT-rådgivare

Natalie Hidou

Natalie Hidou

Leveranskoordinator & administratör

Läs mer

Gustav Carlberg

Gustav har bred erfarenhet från lång tid i IT-branschen där han vuxit genom flera olika roller från support, nätverkstekniker, leveransansvarig, konsulterande IT-chef mm.
Tack vare sin breda bakgrund, goda analytiska och kommunikativa förmåga har Gustav lätt att förstå och förmedla helheten och snabbt se lösningar på utmaningar och behov, både tekniskt, affärsmässigt och organisatoriskt. 
Läs mer

Natalie Hidou

Natalie kommer från en tio-årig bakgrund i IT-branschen där hon agerat koordinator och med stort ordningssinne hanterat IT-administrativa uppgifter. Hon har en särskild uppmärksamhet för detaljer och har en stark förmåga att se och implementera förbättringar för företag under deras transformationsresa. Genom att agera en central nod i flera av våra tjänsteleveranser bidrar hon stort till att vi genomgående har så nöjda kunder. 

Karl Runnérus

Karl Runnérus

IT-rådgivare

Sten Viil

Sten Viil

IT-rådgivare

Läs mer

Karl Runnérus

Med många år i IT-branschen, i Sverige och internationellt, och bred erfarenhet av teknisk support och ITSM har Kalle byggt stor förståelse för både kundens och leverantörens vardag. Han brinner för att lösa kundutmaningar och att förbättra upplevd kvalitet i IT-leveransen för både IT-beslutsfattare och användare. Kalle älskar att ha många bollar i luften och med sitt jordnära angreppssätt trivs han som fisken i vattnet mitt emellan IT och verksamheten.

Läs mer

Sten Viil

Sten har bred IT-bakgrund med erfarenhet inom Retail och Logistik och har arbetat som både support-tekniker, drifttekniker, koordinator och projektledare. Sten är en teamplayer med både praktisk och teoretisk kompetens om projektmetodik och förändringsarbete. Han uppnår lyckade resultat genom att få med teamet på resan från idé till projekt och slutligt kundvärde. Tack vare sin bakgrund, stora kreativitet och genuina kundfokus driver Sten framgångsrikt IT-modernisering utifrån kundens förutsättningar.

Peter Gustafsson

Peter Gustafsson

IT-rådgivare

Jannica Svan

Jannica Svan

IT-rådgivare

Läs mer

Peter Gustafsson

Peter har en bred och lång erfarenhet inom IT och Telekom med gedigen teknisk- samt affärsmässig kunskap, både från lokala och globala organisationer. Han har byggt sin kompetens från arbete inom roller som upphandlingsledare, affärsutvecklare, projektledare och som leverantörsansvarig och gjort detta både från ett kund- och leverantörsperspektiv. Han har varit med i branschen sedan 1995 och har under tiden varit återkommande i olika uppstartsinitiativ och expansionssatsningar.

Läs mer

Jannica Svan

Jannica har en lång erfarenhet från oursourcing-leverantörer som bland annat tekniker, innesälj och Service Delivery Manager. Hon sätter sig gärna in i kunders situationer och är inte rädd för att kavla upp ärmarna och driva aktiviteter framåt.
Hon brinner för att uppnå den bästa samverkan mellan kund och olika leverantörer samt skapa en medvenhet hos kunderna om vad som är bäst för dom.
Med sin bakgrund som Service Delivery Manager har hon stor erfarenhet av leveransuppföljning, olika IT-miljöer och vikten av kommunikation!

Jonathan Forsman

Jonathan Forsman

IT-rådgivare

Niclas Fundin

Niclas Fundin

IT-rådgivare

Läs mer

Jonathan Forsman

Jonathan har en bred erfarenhet från IT-branschen hos olika driftleverantörer i flera olika roller som supporttekniker, drifttekniker, projektledare och teknisk kundansvarig. Utöver hans breda bakgrund har Jonathan specialiserat sig inom Microsoft 365-området, inklusive Azure AD, Intune och Defender där han har arbetat med många olika typer av projekt. 
Han har en god analytisk förmåga och är duktig på att koppla ihop samt förmedla teknik för både beslutsfattare och användare.

Läs mer

Niclas Fundin

Niclas har med sin ekonomiutbildning och breda erfarenhet inom IT-branschen en mycket god förståelse för affärssystem och hur de understödjer verksamheter. Niclas tar gärna rollen mellan användarna och IT, både för att säkerställa att de förstår varandra och för att hitta effektiviseringsmöjligheter. På systemsidan har han jobbat som produktägare men kommer senaste från en konsultroll där han utövat analyser och drivit förbättringsaktiviteter kopplat till effektivare systemlösningar för ekonomi- och säljprocesser.

Robin Silfver

Robin Silfver

IT-rådgivare

Filip Wanselius

Filip Wanselius

IT-rådgivare

Läs mer

Robin Silfver

Robin kommer från en 15-årig bakgrund i IT-branschen med erfarenhet inom områden som IT-outsourcing, försäljning, avtals- och tjänsteutveckling samt upphandling. Han har haft ett flertal roller med kund, leverans- och affärsansvar. Med ett brinnande intresse för att optimera och förbättra IT-lösningar och skapa positiva förändringar är Robin mycket värdefull att ha med i MissionPoints team. 

Läs mer

Filip Wanselius

Filip har haft många olika roller inom IT-branschen, allt från supporttekniker till projektledare. Han är en skicklig problemlösare och teknisk expert som framgångsrikt har bidragit till att optimera tekniska lösningar. Utöver kunskap inom Microsoft 365 och Intune har Filip även en gedigen förståelse för programmering, vilket ger honom förmågan att skapa skräddarsydda lösningar för att möta specifika tekniska behov. Hans mångsidighet och engagemang gör honom till en värdefull tillgång för många av våra kunder 

Oskar Engström

Oskar Engström

IT-rådgivare

Karolina Collins

Karolina Collins

IT-rådgivare

Läs mer

Oskar Engström

Oskar har en bred IT-bakgrund med erfarenhet som supporttekniker, systemadministratör, projektledare och team leader. Med en passion för problemlösning och en god förmåga att se samband och utvecklingsmöjligheter, tycker han om att arbeta med människor och att uppnå skräddarsydda lösningar för specifika behov. Oskars tekniska bakgrund i kombination med ledande roller och projektledning ger honom en god förmåga att upprätthålla och vidareutveckla välfungerande IT-miljöer.

Läs mer

Karolina Collins

Karolina har arbetat i IT-branschen och med IT-frågor sen 2000, med roller som IT-chef, konsultchef, projektledare, verksamhetsutvecklare och affärssystemskonsult. Hon har en bred kompetens inom verksamhetsförståelse och IT-behov, och har lång erfarenhet av komplex systemimplementation, processförbättringar, digitalisering och förändringsarbete. Karolina har starkt fokus på problemlösning och resultat och är van att utgöra en brygga mellan verksamhet, beställare, ledning och leverantörer. 

Vi söker dig!

Har du lätt för att möta nya personer, snabbt sätta dig in i deras sammanhang och inge förtroende genom ett lösningsorienterat förhållningssätt? Trivs du i situationen att tala inför och leda andra? Drivs du av ett personligt intresse att alltid lära dig nya saker? Är du van vid att ta ansvar från idé via löfte till leverans? Gillar du att prata dig varm om nästa kommande teknologiska skifteHar du gjort dina >10.000 timmar och känner dig bekväm bakom titeln expert?

Om ovan passar in på dig så tror vi att vi kommer gilla varandra och vi vill gärna träffas över en lunch eller fika!

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss här!

Är du runt 25-30 år, har kommit en bit i din IT-karriär och känner att det är dags för nästa steg? Vi vill investera tid i dig och hjälpa dig att växa! Och vi är nyfikna på vad du har att lära oss! MissionPoint är ett snabbfotat bolag, där vardagen i hög grad kännetecknas av ett nära teamarbete. Vi trivs tillsammans och arbetar alla med många av våra kunder parallellt. På så sätt korsbefruktar vi erfarenheter och kompetens så att våra kunder får maximalt värde av våra leveranser.

Om ovan passar in på dig så tror vi att vi kommer gilla varandra och vi vill gärna träffas över en lunch eller fika!

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss här!