Vi blir flera, träffa vår nya IT-rådgivare Krister!

Vi hälsar Krister Ahlesten varmt välkommen till MissionPoint! Efter att ha arbetat på leverantörssidan under många år har denna erfarna talang valt att ansluta sig till oss, något vi sett oerhört mycket fram mot! 

Vem är du? 

Jag är en positiv person som brinner för problemlösning. Tack vare alla mina år inom outsourcingbranschen har jag lätt att sätt mig in i mina kunders behov och förstå deras behov och utmaningar, både ur ett tekniskt och strategiskt perspektiv. Jag drivs främst av att tackla utmaningar och att ständigt utveckla min kunskap på tekniksidan. I rollen som IT-rådgivare har jag alltid haft utgångspunkten att tekniken ska vara osynlig men samtidigt underlätta för våra kunder i vardagen. 

Vad fick dig att söka dig till MissionPoint? 

Vi har haft lite gemensamma beröringspunkter under en tid och tyckte att MissionPoint verkade väldigt intressant med dess inriktning på att fullt ut kunna vara en “trusted advisor” till kunderna, sen är det väldigt roligt att sätta sig på kundsidan också efter så många år på leverantörssidan. Efter några år på lite större bolag så lockades jag av det lite mindre bolaget där det är större frihet i rollerna och det inte blir så inrutat i arbetsuppgifterna. Sen måste jag ju tillägga att gänget på MissionPoint lockar i sig också, det är ett otroligt härligt gäng! 

Allmän info 
Favoritmat:  Entrecote med potatis och bea står ju högt på listan. 
Favoritfilm:  The Matrix och Good Will Hunting är två filmer som slåss om tronen!
Fritidsintressen:  För två år sedan tog hela familjen upp golf som snabbt blev ett stort intresse för oss alla fyra så det blir en hel del rundor under sommarhalvåret. På vintern blir det gärna skridskor eller skidor, om det blir nån vinter dvs. 
Familj: Gift och två söner. 

Bakgrund och erfarenhet 

Jag började min karriär i IT-branschen 1994 på Tranfor Data i Sollentuna som prao-tekniker där jag även började extrajobba och fick jobb direkt efter gymnasiet. Sedan dess har jag fortsatt inom IT-branschen i olika roller som bl.a. tekniker, konsult, team leader tills jag 2012 då jag hamnade på DNV GL med mer fokus på sälj. Sedan har det varit fortsatt fokus på försäljning och strategisk rådgivning. 

Jag har de senaste åren fokuset väldigt mycket på Microsofts molnportfölj där Microsoft 365 och allt spännande som ryms in under begreppet “Modern Workplace” ingår. Jag har, med det sagt, en god förståelse för bl.a. frågor som informationssäkerhet, samarbete och produktivitet!

Kristers roll på MissionPoint 

Krister kommer jobba som IT-rådgivare till våra kunder där han med sin långa och breda erfarenhet inom IT på leveranssidan kommer ha massor att bidra med, både som projektledare och rådgivare. Då Krister även har en gedigen erfarenhet som kursledare ser vi även att utbildningsinsater hos våra kunder är en värdefull aktivitet, inte minst inom Microsoft Teams som just nu är mer aktuellt än någonsin tidigare.

Läs mer om hur ni kan arbeta mer effektivt med Teams här!

Dela inlägg!