Nu är sommaren äntligen här!

Sommaren har kommit till oss med stormsteg! Vem längtar inte efter en härlig semester när man ser solen steka på terrassen utanför kontorsfönstret? Vi ser fram emot att för några veckor byta ut kontoret och Teams mot hängmatta och strand.

Vi på MissionPoint har som bekant en lång historik av att bistå våra kunder med IT-rådgivning kring allt från IT-strategi, infrastruktur och outsourcing till användarnära IT. När vi summerar våren så är det roligt att kunna konstatera att denna expertis har utvidgats till att även mer formellt omfatta systemrådgivning, där vi hjälper våra kunder att skapa ordning och reda i deras komplexa systemlandskap. Vi detaljinventerar systemmiljöer och omfattar allt från servrar och databaser till användargrupper och processer, ställer kritiska frågor och skapar handlingsplaner. Vilket system ska äga vilken data? Vilka integrationer sparar mest tid? Vilka system kan effektiviseras eller helt tas bort? Vilka lokalt producerade system kan bytas mot molntjänster?

För att göra detta så bra som möjligt har vi utvecklat en systemdokumentation och en dokumenterad metodik som guidar detta arbete och som redan har hunnit ge stort värde hos flera av våra kunder. Att ha systemkartan klar när vi hjälper våra kunder att hitta bättre systemlösningar, är lika viktig som att redan från början säkerställa de tekniska systemkraven på SSO, möjlighet till Azure AD-integrationer etc.

Som vanligt har vi också fullt upp med att bistå våra kunder inom IT-styrning, arkitektur och projektledning. Nyligen välkomnade vi Jonathan till vårt team i rollen som Technical Advisor. Just nu arbetar han tätt tillsammans med IT-chefen och systemägaren hos en av våra största kunder med flytt av deras viktigaste affärssystem till nya molnlösningar. Vi stal några minuter från honom för att fånga hans första intryck av MissionPoint:

Att byta jobb är utmanande, men vilken energi man får av nya utmaningar, fantastiska kollegor och nöjda kunder! Det är en ny upplevelse för mig att sitta på kundens sida, något som ger möjligheten att arbeta på en högre nivå och fokusera mer på affärsmässig IT vilket skiljer sig från traditionella roller hos leverantörer eller som IT-konsult. Att komma in i ett tajt team som känner varandra väldigt väl var lite knepigt till en början, men alla på MissionPoint har gjort det lätt för mig att känna mig som en del av gänget.”

Kanske känner du under sommaren att du eller någon du känner skulle passa in i en roll hos oss? Tveka inte att kontakta oss – vi är alltid öppna för nya möjligheter och samarbeten.

Vi på MissionPoint ser fram emot en härlig sommar fylld med sol och bad och hoppas att du också har en underbar semester framför dig – Glad sommar!

Dela inlägg!